CÉGTRÉNING

CÉGTRÉNING

Hogyan legyek jobb vezető?

2021. február 08. - HRsiker

Mindig van hová fejlődni – még a magasabb pozícióban dolgozóknak is. Cégünk széles körű e-learning kurzusokat és tréningeket kínál a tanulni vágyóknak: számos terület, például a kommunikációs ismeretek bővítése, vagy az önismeretben való elmélyülés is segíthet nem csupán jó, de egyre jobb vezetővé válni.

vezetofejlesztes.jpg


Fejlődés vezetőként

Magas, nagy felelősséggel járó posztot elérni egy cégnél koránt sem lehet végső cél: mindig törekedni kell a fejlődésre, nyitottnak érdemes lenni az új irányzatokra, a változásokra. A mindennapi munkát előre tudja lendíteni egy szemléletbeli felfrissülés.

Miért fontos a tanulás vezetőként is, mitől lesz hasznos ez az egész cég számára? Nos, minél jártasabbak vagyunk a problémamegoldásban, vagy minél jobban fel tudjuk mérni a kollégák személyiségéhez fűződő tulajdonságokat, annál jobban tudunk gazdálkodni az idővel. Ha például ennek is köszönhetően kisebb a selejtarány a gyártásban, az költséghatékonyabbá teheti a céget (ezen keresztül hatást gyakorol a fajlagos változó költségekre is). A magasabb minőség a vállalat érdekeit szolgálja, és vezetőként az új tudásunkkal felvértezve változtathatunk a megítélésünkön.

Ki vagyok én?

Az önfejlesztés történhet a személyiség- és a szociálpszichológia modelljeinek, irányainak megismeréséhez. Ezek közül mutatunk pár példát, amik ismerete kifejezetten hasznosak lehetnek egy vezető számára. A Johari-ablak módszer például fejleszti az egyének kommunikációját, tisztábban láthatjuk az egymásról alkotott képüket, az önismeret, a személyközi kapcsolat és a csoportdinamika fejlesztésére is szolgál. A DISC modell szerint mindenki besorolható négy stílus egyikébe, ami alapján megtudhatjuk, mi motivál minket munkánk során.

Mindezek mellett személyiségfejlesztő tréningen is részt vehetünk. Ilyen képzést kínál cégünk is: többek között önismeret, stressz- és változáskezelés, valamint kreativitásfejlesztés terén. Ezeken megerősítjük ügyfeleink személyiségét, hogy döntéseiket magabiztosan hozzák meg.

A csapat élén

Vezetőként nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan motiválhatjuk a dolgozókat. Ha azt tapasztaljuk, hogy hamar demotiválttá válnak, nem lelkesednek a kihívást jelentő feladatok iránt sem, érdemes bővíteni ismereteinket. Különösen a koronavírusos időszakban fontos az otthonról dolgozók lelkesítésére is új módszereket eszközölni, hiszen sokan ilyenkor magukra hagyottnak érzik magukat egy-egy nehezebb munkánál. A dolgozói csoportok élén lenni azt is jelenti, hogy foglalkozni kell a közös projektek során a csapatmunka hatékonyabbá tételével.

Vezető tréningjeink a felelős munkakörben dolgozók vezetői kompetenciáit, magatartásbeli normáit és kommunikációs készségeit fejlesztik. Vezetői kommunikáció, konfliktuskezelés, vezetői önismeret és motivációs tréningek is találhatók szolgáltatásaink között.

Fókusz a kommunikáción

A magasabb pozícióban dolgozóknak kiemelten fontos a kommunikációs készség fejlesztése.

Nem csupán az asszertivitásra és a magabiztosságra érdemes törekedni, hanem arra is, miként értékeli beosztottjait. Az érvek felsorakoztatása, az építő jellegű kritika megfogalmazása a mindennapok része, fejleszteni ezt a területet is ildomos.

Természetesen ezen a területen is kínálunk szolgáltatásokat: kommunikációs tréningjeinken ügyfeleink megtanulhatják a meggyőző, magabiztos kommunikáció mikéntjét. Üzleti kommunikációs, meggyőzésre vagy kritikakezelésre irányuló, valamint prezentációs kurzusaink közül választhatnak az érdeklődők.


HRsiker

Friss ötletek. Jobb HR.

 

https://hrsiker.hu/blog/hogyan-legyek-jobb-vezeto

A bejegyzés trackback címe:

https://cegtrening.blog.hu/api/trackback/id/tr816402596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása